Met deze 10 stappen krijg je meer energie
04 oktober 2021 
in passie
8 min. leestijd

Met deze 10 stappen krijg je meer energie

Ken je dat? Je verlangt naar meer energie en je wilt doen waar je gelukkig van wordt. In je hoofd bedenk je van alles maar je lichaam kan zich er niet toe zetten. Je wilt gezonder eten maar je wordt al vermoeid bij de gedachte waardoor je alleen maar zwaarder wordt en in de cirkel blijft hangen. Je wilt dat er iets verandert en neemt je voor om daar aan te werken maar je loopt iedere keer vast omdat je niet vol kan houden.

Je blijft jezelf belonen met de dingen waarvan je weet dat ze niet goed voor je zijn. Je verlangt naar vrijheid en wilt je eigen regels volgen maar toch laat je je leiden door anderen. Misschien vind je het juist fijn om altijd voor anderen te zorgen. Wat het ook is, in dit artikel laat ik je zien hoe je meer energie kan krijgen. Ik laat je zien hoe je door het zetten van de eerste stappen de weg naar meer energie terug kan vinden. We gaan terug naar de basis!

In dit artikel laat ik je kennis maken met de 10 stappen die ik dagelijks gebruik om meer energie te krijgen en mijn gewicht onder controle te houden.


Stap 1: Vertrouw op dat stemmetje

Het is belangrijk dat je weer contact maakt met jezelf. Door de stress die je hebt ervaren is dat stemmetje naar de achtergrond verdwenen of zelfs niet meer voelbaar. Wie ben je echt, wat wil je? In de stilte hoor je de antwoorden. Je weet zelf het beste wat je wilt en hoe je je wilt voelen. Zoek de stilte op door een wandeling te maken in de natuur of schrijf het van je af.

Zorg dat je niet wordt afgeleid. Door de stilte ontstaat er helderheid en ruimte en worden je gedachten geordend. Dit kan door meditatie of door iets te doen wat je echt leuk vindt en bewust uitvoert. Hoe meer je dit oefent, hoe beter je de signalen op kan vangen waardoor je gaat voelen wat jouw lichaam je te vertellen heeft hierdoor kan je gaan werken aan je energieniveau.

"Dat stemmetje komt vanzelf weer terug en leidt je in de juiste richting."

Stap 2: Waar krijg jij energie van?

Het antwoord is niet altijd makkelijk - het lijkt namelijk een simpele vraag. Soms is je gevoel zo aangetast dat je verstrikt bent geraakt in verwachtingen in hoe het zou moeten voelen. Als je gevoelig bent dan kost alles snel energie maar het is belangrijk om uit te zoeken waar jezelf energie van krijgt. Door te doen waar jij energie van krijgt, draag je bij aan een betere wereld. Als jij gaat stralen geef je deze energie door aan de mensen om je heen waardoor er meer positiviteit ontstaat.

Kun je deze dingen vandaag al doen?

Stap 3: Waar ben je in gaan geloven?

Word bewust van je gedachten. In de loop van ons leven zijn we dingen gaan geloven. Als je altijd te horen krijgt dat je ergens niet goed in bent zal je aan jezelf gaan twijfelen. Als je vroeger verlegen was hoef je nu niet meer verlegen te zijn. Dit kunnen belemmerende gedachten worden die we tijdens onze opvoeding mee hebben gekregen van onze ouders of de omgeving waarin je bent opgegroeid.

Als je wilt afvallen en je komt steeds in de verleiding waardoor je opgeeft zal je vanzelf gaan geloven dat het je nooit gaat lukken. Dit kan een excuus zijn om het niet nog eens te proberen. Zeker als je omgeving hier ook telkens mee te maken heeft en zegt dat het hun ook nooit lukt. Dit kan ook veilig aanvoelen waardoor je niet iets hoeft te doen wat je uit je veilige omgeving haalt.

Stop met het vergelijken met anderen!
Wat zou je willen bereiken?

"Laat je niet tegenhouden maar probeer het voor je te zien"

Stap 4: Wees niet bang om te dromen

Droom je van meer energie en van een ideaal gewicht? Stel jezelf eens voor hoe je eruit zou kunnen zien en wat je allemaal met de energie kan doen! Hoe leuk zou dat jurkje of die mooie broek je weer staan. Wees niet bang om te dromen. Ook als je grotere dromen hebt zoals het opzetten van je eigen bedrijf. Je kan dromen over wat je nu nog niet hebt maar waar je wel naartoe kan gaan werken.

Je hoeft nu echt nog niet te weten hoe je het aan gaat pakken. Dromen doe je vanuit je hart. Als je vanuit je hoofd gaat dromen dan is geen enkele droom haalbaar. Dromen doe je vanuit gevoel.

Wat wil je zó graag dat je de energie voelt stromen door je hele lichaam?
Schrijf het op!

"Alles wat je voor je kan zien kan je bereiken"

Stap 5: Overwin je angsten

Angst beperkt je en zorgt ervoor dat je nieuwe dingen links laat liggen. Maar wat nou als een nieuwe manier ervoor zorgt dat je meer energie voelt en je jouw ideale gewicht kan bereiken. Of dat die ene persoon waar je niet naast durfde te gaan zitten op die bijeenkomst jou verder kan helpen om je eigen bedrijf op te starten. Of je juist de baan van je dromen vindt omdat je die ene vrouw aansprak op een verjaardag.

Als je angsten toelaat zal je niet kunnen groeien en blijf je hetzelfde doen wat je altijd doet. Hierdoor kan je jezelf niet verder ontwikkelen en zal je niet bereiken wat je graag zou willen. De angst om te falen zal je nooit laten stralen. Door de angst te overwinnen kunnen we groeien, succesen behalen en doen wat we het allerliefste zouden willen. Angst wil je beschermen.

Ons brein is zo ingesteld. Angst heeft altijd iets belangrijks te vertellen. Als je deze angsten niet onder ogen komt zal je energie niet gaan stromen.

"Leer te luisteren naar je angsten en gebruik ze als kompas"

Stap 6: Vallen en opstaan

Het is belangrijk dat je het doet. Blijven opstaan en weer doorgaan. Vanuit liefde voor jezelf zonder het verlies van eigenwaarde. Alleen maar vanuit het verlangen om je ware zelf te kunnen zijn en niet omdat anderen dat van je verwachten.

Nieuwe dingen zijn eng en net als je die angst overwonnen hebt kan het misgaan. Het gaat niet zoals je wilt, sta je voor paal of behaal je niet het gewenste resultaat. So what? Je hebt het wel gedaan! Je groeit want je leert hoe je het de volgende keer misschien beter aan kan pakken.

"Diep in jezelf weet je wat je wilt en dat er meer in je zit"

Stap 7: de juiste energie

Zorg voor de juiste mensen om je heen. Vriendinnen die het niet gelukt is om gewicht te verliezen zullen jou nooit de juiste energie geven om het te doen volhouden. Mensen in je omgeving die alles negatief zien zullen jouw energie vreten en je nooit de energie geven. Zij zullen de angsten die ze zelf hebben op jou loslaten waardoor jouw beperkende gedachten de overhand zullen nemen en jou doen geloven dat je het nooit kan bereiken.

Omring je met positieve mensen. Als jezelf positiever bent zal je deze mensen vanzelf op je pad krijgen en zullen zij jou energie gaan geven en motiveren om door te gaan en je stimuleren om het beste uit jezelf te halen. Stel je eens voor wat je allemaal kan bereiken als je de juiste mensen om je heen hebt die je stimuleren, motiveren en helpen om jouw droom te verwezenlijken. En je zelfs af en toe uitdagen om uit je veilige omgeving te komen.

Je kan deze mensen vinden door met nieuwe mensen te gaan praten, of op bijeenkomsten of workshops. Word lid van een community met gelijkgestemden of start je eigen Facebookgroep. Ga op zoek naar mensen die aan hun energie willen werken en hun ideale gewicht willen bereiken.

"Werk aan je droom en deel deze met gelijkgestemden"

Stap 8: Advies

Tegenwoordig kunnen we alles op het internet vinden. Wees je bewust bij het aannemen van adviezen. We kunnen door het internet grenzeloos advies verzamelen. Wie geeft het advies? Wie is de bron? Geeft je vriendin advies of je buurman? Vraag jezelf dan af; "is deze persoon wel de juiste persoon om mij advies te geven?'

Iedereen roept tegenwoordig maar wat. Als jij bijvoorbeeld de droom hebt om een eigen bedrijf op te willen zetten en je vraagt advies aan je ouders die geen eigen onderneming hebben zullen ze je altijd afraden om je baan op te zeggen. Onderzoek voor jezelf door wie jij je wilt laten adviseren.

Zoek de juiste mensen die je hierin kunnen ondersteunen. Ook op het gebied van gezondheid. Laat je adviseren door iemand die hiervoor gestudeerd heeft of een ervaringsdeskundige. Niet iedereen is gelijk, wat voor de een werkt hoeft niet voor de ander te werken.

"Durf te kiezen"

Stap 9: Kom in actie!

Door te doen kom je tot inzichten. Wil je meer energie ga dan opzoek naar de dingen waar jij energie van krijgt. Wil je jouw ideale gewicht bereiken pas dan je levensstijl aan en vermijd witte suiker, beperk je koolhydraatinname en eet meer gezonde vetten. Hier krijg je natuurlijk ook energie van maar het is de manier van leven en het onder controle houden van je gedachten die ervoor zorgen dat je het ook daadwerkelijk vol kan houden.

Gewicht verliezen kan iedereen. Ieder dieet is een succes alleen is het de kunst om het vol te houden. Ga op zoek naar een manier die het beste bij jou past. Maar bedenk dat een dieet eigenlijk: "voor de rest van je leven betekent". Dus zoek iets wat makkelijk vol te houden is. Probeer te ontspannen en verwen jezelf af en toe met iets lekkers… Geniet van het hele proces en wees niet bang om een keer te zondigen. Je leeft tenslotte maar 1 keer.

"Je kan nog zo gezond eten, als je de stress niet onder controle hebt zal je nooit meer energie gaan ervaren"

Stap 10: Wanneer ben je er klaar voor?

Soms kies je voor iets terwijl je er nog niet helemaal klaar voor bent. Dat is logisch want het is nieuw en je weet niet of het je verder gaat helpen. Het is dus lastig om te bepalen of je er klaar voor bent. Maar als je voelt dat je meer energie wilt of je ideale gewicht wilt bereiken zijn dit de stappen die ik dagelijks zet om aan mezelf te werken. Je weet dat als je iets graag wilt je het ook kan bereiken en je soms dingen achter je moet laten die je niet verder hebben geholpen.

Door in actie te komen maak je jezelf beter. Door te weten wat je echt wilt ga je bruisen van energie. Durf los te laten en stel je kwetsbaar op. Door in jezelf te kijken en uit te spreken wat je het liefste zou willen doen of waar je van droomt zal de weg ernaartoe vanzelf duidelijk worden.

Verdiep je in gezonde voeding, zorg dat je koken leuk gaat vinden, probeer eens wat gezonde recepten uit. Volg ontspanningsoefeningen, ga naar yoga of kies een rolmodel die jou daarin kan ondersteunen.

"Wees liever voor jezelf en de energie zal gaan stromen"

Over de schrijver
Mijn missie is om mensen wakker te schudden. Ik help mensen om de beste versie van zichzelf te worden. Op Puur Mindset Academy.nl laat ik zien welke stappen je hiervoor allemaal kunt ondernemen en welke tools je kunt toepassen. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als op mijn social media kanalen en podcast.
Reactie plaatsen