In 5 eenvoudige stappen weten wat je wel wilt
10 augustus 2021 
9 min. leestijd

In 5 eenvoudige stappen weten wat je wel wilt

Wat goed dat je dit op dit blogartikel terecht bent gekomen om echt werk van jezelf te maken! Of beter gezegd, echt te werken aan jezelf. Je wilt rust in je hoofd, geen gepieker meer, uit die negatieve spiraal en weer vol energie doen wat je leuk vindt. Maar wat vind jij eigenlijk leuk?

Ik ga je daar geen antwoord opgeven, ik weet namelijk niet wat jij leuk vindt. Gelukkig weet jij dat wel! Het zit alleen ergens diep in je verstopt en komt niet naar de oppervlakte. Omdat je gedachtes constant op en neer springen net zoals de bal in een flipperkast, vertroebelen ze het beeld.

Door rust te creëren en dingen op te schrijven komt er orde in de chaos met de ballen (gedachten) en kun je goed zien waar je de meeste punten mee kunt scoren. Je gaat dan zien waar jij gelukkig van wordt!

Wat wil ik wèl?

Deze vraag stelde ik mezelf een paar jaar geleden. En daar kwam geen duidelijk antwoord op. Ik kon wel goed vertellen wat ik niet wilde. Door deze op te schrijven en te veranderen naar een positief geformuleerde wens-gedachte, kom je dichterbij wat jou gelukkig maakt. Opschrijven is een wondermiddel, het geeft je inzichten en overzicht in de warboel van je gedachten.

Door kennis te nemen van de universele wetten die overal gelden, kun je een magneet worden voor alles wat je wil! Maar let op: deze wetten werken altijd! Net zoals de Wet van de Zwaartekracht altijd werkt, ik ben namelijk nog nooit omhoog gevallen, werken de andere natuurwetten ook altijd. Van deze wetenschap kun je dus gebruik maken. Hoe dan? Vraag je je nu waarschijnlijk af.

Volg het 5 stappenplan en leer de Wet van Aantrekking toe te passen. Pas het structureel toe in je dagelijks leven en je zult merken dat alles wat jij wilt naar jou toe gaat trekken! Lees dit artikel met een open mind en kom meteen in actie! Pak een pen en minimaal 2 lege vellen papier, dan gaan we beginnen.


Wet van Aantrekking - Law of Attraction: Wat is het?

De Law of Attraction (LOA) betekent in het Nederlands: de Wet van Aantrekking. Ik gebruik de Nederlandse en Engelse variant in mijn communicatie door elkaar heen. De uitspraken ‘alles wat je aandacht geeft groeit‘ en ‘wat je zaait zul je oogsten’ zijn gebaseerd op het principe van de LOA. Bij de Law of Attraction wordt dat oogsten ‘manifesteren‘ genoemd.

Je geest is een krachtige tool in het manifestatieproces, want met je gedachten kun je je realiteit creëren. Je trekt daarmee als vanzelf alles naar je toe. Alles… ook de negatieve dingen!

De Wet van Aantrekking werkt met het principe dat je terugkrijgt wat je uitstraalt en verwacht. Het veronderstelt dat de wereld als een spiegel voor je is. Glimlach je in de spiegel, dan kun je verwachten dat de spiegel (de wereld) terug glimlacht. Dat de rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer is te verklaren door onder andere de Wet van Aantrekking:

De rijken zien dagelijks veel rijkdom om zich heen en de armen veel armoede… Wat je vaak ziet, krijg je makkelijker! Nu je dit weet, kun je het gebruiken om jouw doelen en dromen uit te laten komen.

Alles is energie en hoe meer aandacht jij besteedt aan iets, hoe meer energie je datgene geeft. Hoe meer energie je iets geeft, hoe meer datgene groeit. We hebben zo’n 60.000 gedachten per dag. Gelukkig besteden we niet aan al die gedachten zo veel aandacht dat ze werkelijkheid worden. Er speelt namelijk meer mee, zoals je energie, emoties, overtuigingen, woorden en daden.

2 Voorbeelden:

1. Je kunt wel graag een partner willen, maar als je tegelijkertijd ook denkt dat je die niet waard bent, zal er niet zo snel iemand bij je op de stoep staan!

2. Je wilt graag een inkomen van 5000 euro per maand maar als je vervolgens er geen acties toe onderneemt, lekker op de bank blijft hangen, zal dat niet gebeuren.

Het universum wil er altijd voor zorgen dat jij slaagt. Ze wil altijd aan je wensen en verwachtingen voldoen. Zodra je het principe van aantrekking toe past op de juiste manier, zal het universum zich gaan herschikken, zodat ook daadwerkelijk datgene op je pad komt wat je wenst.

Hoe langer je geen resultaat hebt, hoe minder je gaat vertrouwen op het universum en de Law of Attraction. Je wilt nu eenmaal eerst zien en dan geloven. Maar het werkt precies andersom. Je moet het eerst geloven en dan zul je het ook gaan zien.

Waar sta je nu?

Hoe is het nu? Hoe denk je over je huidige situatie?

a. Prima zo, als het zo blijft vind ik dat fijn.
b. Het gaat niet goed, sommige dingen gaan niet zoals ik wil er moet iets veranderen
c. Het gaat best goed, maar ik heb nog wel wensen, doelen, dromen, andere ideeën.

Als je hier b. of c. hebt geantwoord, doorloop je de 5 stappen naar Wat je Wél Wilt. Was je antwoord a.? Dan is het de moeite waard om doormiddel van het stappenplan er achter te komen of je meer uit dit leven zou kunnen halen. Ik ben ervan overtuigd dat, als je de werking van de Wet van Aantrekking volledig begrijpt, je dan geen genoegen meer neemt met: Prima zo… De volgende stappen gaan je helpen om een goed antwoord te vinden op de vraag:

Wat wil ik nu wèl?

Wanneer je niet weet wat je wilt, stuur je (onbewust) seintjes naar het universum dat je niet weet wat je wilt. Het universum zorgt er altijd voor dat je krijgt wat je wenst, verlangt en waar je het meeste aan denkt. In dit geval: nog meer dat je het niet weet! Je weet dan morgen, overmorgen, volgende week etc. nog steeds niet wat je wilt!

Stap 1: Wat je niet wilt

Neem 1 leeg vel A4 papier en schrijf hierop wat je NIET wilt

Schrijf alles op wat je nu in je leven niet leuk/fijn vindt of anders wilt. Alles met betrekking tot je werk, relatie, mensen/vrienden/familie, leefomgeving, gezondheid etc.

Voorbeelden kunnen zijn:
ik wil niet meer bijna iedere avond op de bank hangen en chips eten
ik wil niet meer dat mijn collega me zo op de kast jaagt
ik wil me niet meer zo alleen voelen
ik wil niet meer in deze flat wonen
ik wil niet meer in die ouwe rammel bak rond rijden

Deze lijst kan heel lang zijn, dat geeft niet. Hoe specifieker je dit invult, des te beter je inzicht krijgt waar het nu eigenlijk zit, dat wat je graag zou willen. Ga bij jezelf na wat je in alle aspecten van je leven niet meer zo wilt zoals het nu gaat. Zie het zoals het is. Maak het niet erger dan het is, verlies je niet in misleidende emoties. Ben eerlijk tegen jezelf.

Negatieve tegenover positieve zinnen

Veel mensen, die zich hebben verdiept in de Wet van de Aantrekking, maken zich zorgen over het herhalen van ‘negatieve’ geheugensteuntjes. (De Wet van Aantrekking stelt op het eenvoudigste niveau namelijk dat datgene waar je je aandacht op richt zich uitbreidt)

Ze denken dat ze dan meer van het negatieve aantrekken. Maar de realiteit is dat deze negatieve gedachten, ervaringen, overtuigingen en symptomen bestaan, of je ze nu bewust aanpakt of niet. Ze beïnvloeden je wel degelijk. Ontkennen dat ze bestaan zorgt er niet voor dat ze verdwijnen. Als je hun bestaan erkent, ze aan het licht brengt en je mind leert dat ze geen bedreiging vormen, kun je ze voor eens en voor altijd opruimen.

Voorbeeld:

Als er onkruid in je tuin groeit, heb je er niets aan om te zeggen: ‘er groeit geen onkruid, er groeit geen onkruid, er groeit geen onkruid, er groeit geen onkruid…’

Je hebt er niets aan om te doen alsof het onkruid niet bestaat. Het maakt daarbij ook niet uit hoe sterk je je aandacht op de mooie planten richt! Als je de tijd neemt om het vereiste werk te doen (het onkruid eruit halen), houd je een tuin met prachtige, gezonde planten over. Dit geldt ook voor je mind (psyche).

Het onkruid verdwijnt niet tot je op je handen en knieen gaat zitten om het zelf weg te halen. Als je de tijd neemt om het onkruid uit het verleden weg te nemen, houd je een gezonde, energieke, blije en voldane persoon over.

Stap 2: Van ‘niet’ - ‘wel’ maken

Neem nog een leeg vel papier en schrijf je hierop wat het tegenovergestelde is van wat je op het andere vel hebt geschreven. Hierin zijn geen beperkingen! Alles kan! Schrijf het gewoon op, ookal geloof je het nu (nog) niet dat het mogelijk zou kunnen zijn. Voorbeelden:

Ik wil ’s avonds voldaan op de bank zitten met een kop thee en een appel, nadat ik een uur naar de sportschool ben geweest.
Ik wil zekerder zijn over mezelf en duidelijk mijn grenzen aan kunnen geven, vooral op mijn werk.
Ik wil een partner om samen leuke dingen te doen
Ik wil in een boerderijtje wonen aan de rand van het bos
Ik wil in een dikke auto rijden en dat mensen zeggen: wow, die heeft het goed voor elkaar!

Schrijf de zinnen op zonder negatieve bewoordingen, vermijdt de volgende woorden: geen, niet, minder, niet meer etc. Zie het beter dan het nu is. Hoe wil je dat het zal zijn? Als je dat duidelijk op papier kunt zetten kun je het ook echt gaan veranderen. Want als je niets verandert, blijft het zoals het is.

Stap 3: Analyseren

Waarschijnlijk kun je nu veel beter zien wat je wel wilt.
Uit de antwoorden van het tweede vel kun je waarschijnlijk wat dingen opmaken, zoals:

Veranderingen in bijv. je gezondheid/communicatievaardigheden/levenskwaliteit Ander werk of woonomgeving Misschien zelfs een andere partner/relatie

  • Kun je objectief naar je eigen antwoorden kijken?
  • Lukt het om het zonder belemmeringen te bekijken en samen te vatten?
  • Zie je een antwoord op de vraag: wat wil ik wel?

Ja of nee? Nog meer inzicht krijg je door verder te gaan met stap 4.

Stap 4: In de toekomst kijken

Schrijf nu duidelijk op, in de tegenwoordige tijd, zonder de ‘verboden’ woorden, hoe het is als je het al bereikt hebt. Er zijn geen belemmeringen, er is voldoende geld, alles kan, je hebt een toverstaf!

Voorbeelden:
Ik ben gezond en energiek
Ik ben gelukkig samenwonend in een ruime woning in een leuke wijk
Ik ben zelfverzekerd en weet precies wat ik moet zeggen
Ik werk met plezier en mijn collega’s/klanten geven mij energie
Ik heb een mooie auto, mensen waarderen mij daarom

Als je eerlijk hebt geantwoord heb je bij stap 4 een aantal doelen opgeschreven. Om deze doelen te bereiken moet je iets veranderen om de huidige situatie te verbeteren.

De wetten werken altijd!
Waar je aandacht naartoe gaat, stroomt je energie. Je trekt aan wat je bent en dat waar je je op concentreert. Als je negatief bent, ervaar je negativiteit. Als je liefhebt, ervaar je liefde. Je kunt alleen die kwaliteiten aantrekken die je ook in je hebt, die je ook bezit. Dus als je vrede en harmonie in je leven wilt, moet je vredig en harmonieus worden.

Je onderbewustzijn kent geen verschil tussen fictie en realiteit. Huh? voorbeeld: Je kijkt een mega spannende film en als je later naar het toilet moet, ben je toch een beetje bang. Of: Je kijkt een ontroerende film en moet huilen. Bij beide films weet je (denkende mind) dat het niet echt is, maar toch reageert je onbewuste mind er op met een echte emotie!

Stap 5: Kom in Actie! Maak een stappenplan!

Schrijf op hoe je gaat bereiken wat je wilt. Het enige wat je nog nodig hebt is het zetten van die eerste stap, die zorgt voor verandering! Dat brengt je stapje voor stapje dichter bij je doel(en).

Met je gedachten reis je altijd tussen het verleden en de toekomst. Je kunt daar alleen niet zoveel mee, je leeft namelijk nu, op dit moment! Om grip te krijgen op die wirwar aan gedachten is het belangrijk om rust te krijgen in je hoofd. Door je gedachten op te schrijven ontstaat er rust en worden zaken helder.

Het verleden kun je niet veranderen, wel de manier waarop je ernaar kijkt. De toekomst is het gevolg van wat jij vandaag denkt, besluit en doet. Het beste moment ligt dus nooit in het verleden of in de toekomst. Het beste moment is altijd: NU! ‘Nu’ is waar we in leven.

Waar zijn jouw gedachtes?

VerledenNuToekomst
VerdrietBewust zijnAngst
BoosheidHelderheidZorgen
VerwijtenFocusTwijfel
SpijtBlijheidOnzekerheid
PijnVertrouwenOnrust

Mijn manifestaties

Toen ik erachter kwam wat de Wet van Aantrekking inhield, kwam ik er ook achter dat ik dat al mijn hele leven toepas! (onbewust dus!)
Door terug te kijken naar gebeurtenissen in mijn leven, zowel positieve als negatieve, weet ik hoe en wanneer ik de Law of Attraction heb toegepast.

Wat kan ik voor je doen?

Ik ben Mindset & Manifestatie coach en mijn doel is om mensen te inspireren en te activeren om het beste uit hun leven te halen. Ik vind dat veel meer mensen meer voor hun eigen geluk mogen kiezen en vol vertrouwen keuzes mogen maken in hun leven. Hier coach ik mensen van alle leeftijden in. Ik maak daarbij de gebruik van de Law of Attraction.

Waar help ik jou mee?

Ik help je om je leven zo in te richten dat je er echt gelukkig van wordt en er voldoening uithaalt. Door opvoeding en druk van de maatschappij hebben veel mensen keuzes gemaakt in hun leven om anderen te pleasen. Aan de ene kant omdat ze niet weten waar zij zelf nou echt blij van worden, maar ook vanuit de angst om anderen teleur te stellen.

Wanneer je dan op het punt aanbeland bent dat je denkt: ‘Is dit wel het leven wat IK wil leven?’, ben ik jouw coach! Ik help je om erachter te komen waar je weer van gaat stralen en om je leven in te richten op een manier die helemaal bij jou past.

Heb jij het gevoel dat jij meer of anders wilt maar weet je niet precies wat? Je bent ambitieus en wilt meer uit het leven halen. Wil jij je dromen waarmaken, maar weet niet precies hoe of welke stappen je moet nemen? Ik kan je helpen. Been there done that!

Over de schrijver
Mijn missie is om mensen wakker te schudden. Ik help mensen om de beste versie van zichzelf te worden. Op Puur Mindset Academy.nl laat ik zien welke stappen je hiervoor allemaal kunt ondernemen en welke tools je kunt toepassen. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als op mijn social media kanalen en podcast.
Reactie plaatsen