Hoe kun je leren om te manifesteren?
20 juli 2021 
12 min. leestijd

Hoe kun je leren om te manifesteren?

Als ik nu terugkijk naar mijn leven kan ik zeggen dat ik vanaf 2018 heel anders naar de wereld ben gaan kijken. Ik voelde altijd dat er ‘meer’ was en dat het anders kon maar door het lezen van het boek “The Secret” werd dat bevestigd. Bizar he hoe het lezen van een boek jouw leven kan veranderen. Maar zo is het echt gegaan want na het lezen van het boek is mijn zoektocht begonnen.


Een van de meest waardevolle inzichten die ik heb gekregen de afgelopen jaren is dat jouw mindset en het bewust inzetten van Universele wetten voor meer dan 80% jouw succes bepaalt. Ik zie veel mensen investeren in allerlei cursussen, seminars en boeken, maar zonder de juiste mindset helpt het je niks.

Geef iemand met niet zo sterke mindset een gouden strategie en het wordt niks, geef iemand met een krachtige mindset een gemiddelde strategie en degene maakt er goud van.

Daarom is mijn missie om mensen te helpen hun droomleven te creëren door middel van een krachtige mindset en het bewust inzetten van Universele wetten. En omdat alles met elkaar samenhangt betekent dit ook hun mooiste leven. Meer impact, omzet en vertrouwen door met Universele Wetten te werken.

Voordat we beginnen, wil ik dat je me één ding belooft. Beloof me dat je alle twijfels opzij zet en beloof me dat je gaat genieten van de reis. Heb vertrouwen. We vertrouwen erop dat de zon morgen weer opkomt. We vertrouwen erop dat we blijven ademen. We vertrouwen erop dat ons hart klopt. We vertrouwen erop dat het weer zomer, herfst, winter en lente wordt.

Hetzelfde vertrouwen moet je hebben in het Universum en de Universele wetten. Hetzelfde vertrouwen moet je hebben in jouw dromen/doelen. Hetzelfde vertrouwen moet je hebben in jezelf! Beloofd?

Super goed! Je bent er klaar voor


1. Laat me je een geheim vertellen…

Ok hier komt het geheim…. ;) Het geheim achter het hebben van alles wat je wilt is heel simpel!

Gedachten worden werkelijkheid.

Wat betekent dit? Jouw realiteit is een exacte weerspiegeling van de meerderheid van de gedachten die je dagelijks hebt. Je gedachten bepalen hoe je je voelt. Hoe je je voelt, bepaalt wat je zegt en het bepaalt uiteindelijk wat je doet. Je gedrag bepaalt je resultaat. Een positieve gedachte leidt tot een positief gevoel, positief gedrag en dus een positief resultaat.

Een negatieve gedachte leidt tot een negatief gevoel, negatief gedrag en dus een negatief resultaat. Alles begint bij je gedachten!

Wat je op dit moment ook in je realiteit ziet, heb je zelf aangetrokken door je erop te focussen (bewust of onbewust). Waar je op focust groeit en dit creëert jouw toekomst. Dit is de Law of Attraction. Deze Universele wet stelt dat "gelijke energie, gelijke energie aantrekt".
Positieve gedachten / gevoelens / acties trekken meer van hetzelfde aan in jouw fysieke realiteit.

En dit is een Universele wet net als de zwaartekracht. Het werkt 24 uur per dag of je het wilt of niet, of je het gelooft of niet en of je het
snapt of niet. Jij bent 24 uur per dag aan het manifesteren.

Daarom is het belangrijk om je te focussen op jouw dromen, jouw doelen. Weet je nog…waar je op focust groeit….dus als je focust op jouw doelen en wat je wel wilt (i.p.v. wat je niet wilt) dan wordt dat jouw realiteit. Het probleem is dat heel veel mensen niet heel duidelijk zijn over wat ze willen, wat hun dromen zijn. Hierdoor heb je geen focus en weet het Universum ook niet wat die je moet geven.

De eerste belangrijkste stap is daarom om heel helder te zijn naar het Universum over wat je wel wilt. Dus vraag jezelf af wat wil je precies? Hoe ziet jouw droombedrijf eruit? Welke klanten, hoeveel omzet, hoe zien jouw dagen eruit en hoe voel je je in jouw droombedrijf?

2. Jij bent wat je gelooft

Ok voordat we verder gaan even een vraagje….Kies jij echt voor doelen en dromen waar jij mega enthousiast van wordt? Is het iets wat je zelf diep van binnen echt wilt? Hier gaat het namelijk al vaak mis. Vaak zie ik mensen niet voor hun eigen dromen kiezen. Vaak kiezen ze voor dromen die anderen van ze 'verwachten'.

Dit misschien om anderen te pleasen of misschien omdat ze niet durven. Uit angst kiezen ze voor de veilige weg. Maar laat me je iets vertellen. Je kunt het Universum niet voor de gek houden. Energie liegt niet.

Dussss als je jezelf nog steeds voor de gek houdt, stop ermee! Want als je jezelf en het Universum voor de gek houdt ga je simpelweg niks manifesteren.

DUS WAT WIL JIJ ECHT MANIFESTEREN?

Ok nu dit helder is kunnen we weer verder :). Nu gaan we kijken naar wat jij gelooft, wat jouw overtuigingen zijn. Want zoals ik al eerder zei, jouw gedachten creëren jouw werkelijkheid. Maar jouw overtuigingen zijn de filter waardoor je naar de wereld kijkt.

Jouw overtuigingen bepalen wat je met jouw gedachten doet. Als je overtuiging is dat jij het niet verdient om succesvol leven te hebben, of dat het niet mogelijk is om jouw dromen te manifesteren, of dat je keihard moet werken om succesvol te zijn …

Dan wordt dat jouw werkelijkheid. Zo simpel is het. Je kan onmogelijk ander resultaat verwachten met dit soort overtuigingen. Misschien tijdelijk maar NOOIT duurzaam.

Als jouw geloofssysteem jouw doelen niet support dan sta je vet achter. Het resultaat vertelt altijd de waarheid. Je kan jezelf voor de gek houden hoeveel je wilt maar de resultaten laten de waarheid zien. Denk maar na…jouw bankrekening vertelt de waarheid, de kwaliteit van jouw communicatie en jouw gezondheid vertellen de waarheid.

Dus wees eens heel eerlijk naar jezelf…wat zijn de resultaten in jouw leven? Als je niet tevreden bent over jouw resultaten betekent het dat je een mindsetshift moet maken. Het betekent dat je moet veranderen. Het betekent dat je jouw overtuigingen moet herprogrammeren.

Jaren geleden dachten mensen dat het onmogelijk was om een mijl binnen 4 minuten te lopen. Roger Bannister deed het. Maar het bijzondere was dat daarna ineens veel meer mensen het deden en waarom? Omdat hij mensen liet zien dat het mogelijk was. En omdat mensen toen ineens geloofden dat het mogelijk was deden ze het onmogelijke.

Dus vraag jezelf eens af:
Wat geloof jij over jouw leven?
Wat geloof jij over jezelf, wat is jouw zelfbeeld?
Wat geloof jij dat je kan bereiken?

Als je merkt dat jouw overtuigingen negatief zijn….dan is het echt tijd om deze te veranderen NU! Want als je dat niet doet blijf je dezelfde resultaten krijgen, weinig geld, geen tijd, geen vertrouwen, geen rust enz. Geloof me dit wordt jouw werkelijkheid over half jaar/ jaar als je hetzelfde blijft doen.

Maar hoe verander je jouw overtuigingen?

Allereerst moet je beseffen dat jouw overtuigingen geen feiten zijn. Het zijn slechts verhalen die je jezelf keer op keer hebt verteld, of die je keer op keer hebt gehoord gedurende jouw leven.

Dus als al je beperkende overtuigingen slechts een verhaal zijn dat je jezelf blijft vertellen, waarom kies je er dan voor om jezelf steeds hetzelfde slechte verhaal te vertellen? Waarom kies je dan niet voor een krachtig verhaal die jou gaat helpen om jouw doelen te bereiken.
Maak affirmaties die jou sterk en krachtig maken. Maak affirmaties die je vertellen dat je het wel kan. Maak affirmaties die jou helpen jouw doelen te bereiken.

Zeg tegen jezelf dat je dit kan.
Zeg tegen jezelf dat je een winnaar bent.
Zeg tegen jezelf dat je succesvol bent.
Zeg tegen je zelf dat je een baas bent.
Zeg tegen jezelf dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het bij je komt.
Zeg tegen jezelf dat je al het vertrouwen in de wereld hebt dat dit verlangen al van jou is.
Zeg dit elke minuut van elke dag tegen jezelf.
Zeg het zo vaak dat je erover gaat dromen.
Zeg het zo vaak dat jouw kinderen het gaan herhalen.

Het universum zal jou altijd geven wat je gelooft volgens de Law of Attraction. Je moet het geloven voordat je het kan zien.
Dus ga je dit in jouw voordeel gebruiken? De keuze is aan jou. Als jij jezelf hetzelfde blijft zien, zul je altijd hetzelfde blijven. Als je jezelf ziet slagen, zul je ook slagen. John F. Kennedy droomde ervan een mens op de maan te zetten en veilig terug te brengen naar de aarde.

Martin Luther King Jr. droomde van een land zonder vooroordelen en onrecht. Bill Gates droomde van een wereld waarin elk huis een computer met internet had. Deze life-changers geloofden dat alles mogelijk is. Jij kan het ook!

3. High vibes

Om je doelen te bereiken en aan te trekken wat je wilt aantrekken moet je ervoor zorgen dat jouw energiefrequentie hoog is.
Dat de energie die je uitzendt een match is met de energie die je wilt ontvangen. Elke dag high vibes baby!

Vergeet niet, waar je je op focust is wat je krijgt, dat wordt jouw realiteit. Dus kies voor positieve woorden, gevoelens, gedachten en acties en dan zal je ook positieve dingen aantrekken in je leven. Een van de krachtigste manieren om jouw energie hoog te houden is dankbaarheid. Dankbaarheid is een van de krachtigste emoties die je kunt hebben en het is ook de hoogste energiefrequentie die er is.

Dankbaarheid speelt daarom een enorme rol bij het manifesteren. Hoe dankbaarder je bent voor dingen die je hebt, hoe meer je krijgt om dankbaar voor te zijn. Dus als je jouw droombedrijf wilt manifesteren, concentreer je dan op dankbaar zijn, oprecht dankbaar voor je leven, voor wat je hebt, voor je reis en alles en iedereen daarin.

Wanneer je stopt en rondkijkt, zul je zien dat het leven mooi, groot en vol is met mooie en goede dingen. Je kunt elke situatie in je
leven veranderen door simpelweg te focussen op wat er goed is in plaats van op wat er mis is.

En wanneer je verandert hoe je naar een situatie kijkt, verandert ook de situatie. Dankbaarheid is de hoogste trilling, dus denk en voel elke dag emoties van dankbaarheid. Als je dat doet, zul je krachtige verschuivingen en transformaties ervaren in alle aspecten van je leven.

Laat me je een vraag stellen:
wanneer je iemand een kado geeft en degene is super dankbaar voor het kado en waardeert het enorm, is het dan niet zo dat je die persoon vaker een kado wilt geven?

En is het ook zo dat wanneer je een kado aan iemand geeft en die toont geen waardering en vindt het vanzelfsprekend dat je dan helemaal geen zin hebt om degene nog meer kado's te geven?

Het universum werkt op precies dezelfde manier. BAM! Dus ben jij dankbaar voor alles wat het Universum jou al heeft gegeven of toon je geen waardering en vind je het vanzelfsprekend?

Want kijk eens om je heen, het Universum heeft je al veel gegeven en de kans is groot dat je dat vanzelfsprekend vindt maar dan is het niet gek dat je ook niet meer daarvan aantrekt.

Als je meer winst wilt, moet je dankbaar zijn voor elke cent dat binnenkomt. Dat betekent niet dat je genoegen neemt met een cent maar hoe dankbaarder je bent voor wat je al hebt hoe meer je ervan gaat aantrekken.

4. Inspired action

Ok je weet wat je wilt manifesteren, je gelooft het 100%, je bent dankbaar dat het zich al gemanifesteerd heeft ;) en nu is het tijd om actie te ondernemen. Yup dikke vette actie want met achterover hangen en hele dag netflix kijken ga je jouw doelen zeker niet manifesteren.
Maar met de juiste actie ga je het manifesteren juist versnellen.

Hiermee laat je het Universum zien dat je serieus bent en dat je bereid bent te doen wat nodig is om jouw doelen te manifesteren (en geloof me veel mensen zijn niet serieus). Ontmoet het Universum halverwege en het onmogelijke wordt mogelijk gemaakt!

Maar wat moet je dan doen?
Allereerst luister naar jouw gevoel, naar jouw intuïtie. Ken je dat, dat je ineens paar keer hetzelfde boek voorbij ziet komen. Of dat je ineens een ingeving krijgt dat je iemand moet bellen? Of dat je ineens het gevoel krijgt dat je in jouw bedrijf iets moet aanpakken. Of dat je ineens het gevoel krijgt een training te volgen?

Je herkent dat gevoel vast wel. Je hebt geen idee waarom en je hebt geen idee hoe je erbij komt maar iets zegt je dat het een goed idee is. Dit is 'inspired action'. Dit is het Universum aan het werk. Als je dit soort inzichten krijgt dan MOET je er direct wat mee doen! Dit soort actie voelt ook heel natuurlijk en voelt niet als hard werken en is de snelste route naar jouw doel, naar jouw droombedrijf.

Omdat je jouw doel helder hebt gemaakt aan het Universum geeft het Universum jou namelijk de snelste route die je moet nemen om jouw doelen te bereiken. Dus luister hier heel goed naar! Het is niet voor niks dat je bij dit blogartikel bent gekomen ;).

5. Vertrouw en ontvang

We vertrouwen erop dat de zon morgen weer opkomt. We vertrouwen erop dat we blijven ademen. We vertrouwen erop dat ons hart klopt. We vertrouwen erop dat het weer zomer wordt. Hetzelfde vertrouwen moet je hebben met jouw dromen, jouw doelen.
Vertrouw dat alles wat je wilt manifesteren in jouw leven er al is en dat het net zo makkelijk naar jouw toekomt als de volgende dag, of jouw volgende adem.

Al jouw dromen zijn mogelijk anders kon je ze niet eens dromen. Dus heb volle vertrouwen dat het komt en maak je geen zorgen over hoe en wanneer het komt..heb gewoon vertrouwen dat het komt. Wij als mensen zijn ongeduldig. Als we iets willen dan willen we het nu. Maar weet je alles heeft zijn eigen unieke, speciale timing. Zo werkt het Universum. Alles heeft zijn eigen ritme dat is de wet van ritme.

Eb en vloed, seizoenen, maan. En alles heeft een bepaalde incubatietijd. Dat is de wet van incubatie. Je moet dus geduld hebben. Je moet een zaadje planten en geduld hebben maar ondertussen moet je het wel water geven. Dat jij het nu nog niet ziet in jouw wereld betekent niet dat het niet onderweg is. Misschien heeft het Universum dit voor jou bewaard voor volgende maand.

Misschien zijn er nog een paar lessen die je moet leren voordat je het kan ontvangen. Voordat je het echt kan waarderen. Misschien wacht het Universum totdat je helemaal klaar bent om het te ontvangen. Dus forceer jouw wensen niet. Jij weet niet wanneer het perfecte timing is voor jouw wens om uit te komen. Het Universum weet het, jouw ziel weet het.

Vertrouw daarop!

Alles verloopt volgens perfecte timing. Als de blaadjes aan de bomen in de winter zouden groeien zouden ze het niet overleven. Dus vraag wat je wilt maar laat de timing aan het Universum over. Ben jij soms ook ongeduldig als het op manifesteren aankomt?

Naast vertrouwen moet je ook leren ontvangen. Yup. En misschien denk je nu ja ik sta open om het te ontvangen…maar is dat echt zo? Hoe ontvang je bijvoorbeeld een compliment? Doe je dat met open armen en zeg je "dank je wel voor je compliment, ik waardeer het enorm" of haal je het meteen onderuit door er nog iets achteraan te zeggen….

Je kent het vast wel…iemand zegt oh wat heb je een mooie jas…en veel vrouwen antwoorden dan bv. "oh dank je, heb ik in de uitverkoop
gehaald…."….nope dan kan je niet ontvangen. Vaak als we vlak voor een doorbraak staan saboteren we het zelf. Dit kan uit angst komen of door bepaalde overtuigingen. Ik zie zo vaak jonge ondernemers hun eigen succes saboteren. Maar hoe pak je dat aan?

Successen vieren is een belangrijk onderdeel van het ontvangen. Dus vanaf nu wil ik dat je alle kleine en grote successen viert. Bedenk een manier dat bij jou past. Dit is een manier om het Universum te laten weten dat je klaar bent om nog meer te ontvangen.

En? Heeft dit jou geholpen?

Heb je er nieuwe inzichten uit kunnen halen of was het allemaal een open deur en dacht je steeds ‘wist ik al’? Dan ben ik namelijk ook benieuwd; als je dit allemaal al wist, wat bracht je dan hier? Of is het dat je het wel weet, maar nog niet echt toepast in je leven? Consistentie is hierin juist de key en ja de meeste ondernemers zijn hier niet consistent in, dat is gewoon een feit.

Ze halen er inzichten uit maar vervolgens verliezen ze zichzelf in de waan van de dag en dat wil ik niet voor jou! Dus welk besluit neem jij na het lezen van deze manifestatie formule? Ga je deze kennis nog weken of zelfs maanden laten bezinken terwijl je op ideeën broedt of besluit je om direct in actie te komen?

En vergeet niet de resultaten die je nu ziet in jouw bedrijf en in jouw leven heb je zelf in het verleden gemanifesteerd. Wil je andere resultaten over een half jaar of over een jaar, dan moet je dingen anders gaan doen. En zo niet ja dan blijf je waar je bent. Jouw resultaten blijven hoe ze zijn of worden zelfs nog erger.

Een van de redenen dat ik zo snel m’n doelen heb behaald is doordat ik nooit te lang zelf ben blijven aanrommelen. Anders kom je steeds opnieuw vast te zitten en blijf je dezelfde resultaten krijgen. En geloof me je kan een mega succesvol bedrijf hebben met meer impact, meer omzet, meer vertrouwen en rust door veel minder hard te werken.

Ik kan je daarbij helpen.

Over de schrijver
Mijn missie is om mensen wakker te schudden. Ik help mensen om de beste versie van zichzelf te worden. Op Puur Mindset Academy.nl laat ik zien welke stappen je hiervoor allemaal kunt ondernemen en welke tools je kunt toepassen. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als op mijn social media kanalen en podcast.
Reactie plaatsen