Word de beste versie van jezelf in slechts 4 stappen!
06 december 2021 
5 min. leestijd

Word de beste versie van jezelf in slechts 4 stappen!

Leef jij al je ideale leven? Veel mensen leven niet het leven van hun dromen, terwijl iedereen dit zou kunnen bereiken. Je kunt jouw leven namelijk vormgeven om zo je droomleven te leven. Er zijn een aantal stappen die je moet uitvoeren om dit te kunnen bereiken.

In dit artikel vertel ik je welke stappen je moet zetten om je ideale leven te leven. Met deze stappen ga je alles uit je leven halen en weer zielsgelukkig worden!


Hoe herken je een ongelukkig leven?

Misschien weet je niet zeker of je op dit moment een ongelukkig leven hebt. Denk eens na over jezelf in het volgende herkent:

  • Je bent vaak onzeker;
  • Je twijfelt veel;
  • Je weet niet wat je wilt;
  • Je kunt lastig keuzes maken;
  • Het lukt niet om je doelen te bereiken;
  • Je ervaart veel onrust en hebt het gevoel door de mand te gaan vallen.

Toch ben je positief ingesteld en denk je dat jouw droomleven binnenkort uit de lucht komt vallen. Echter, diep van binnen weet je dat dat niet gaat gebeuren, en voel je dat je iets mist. Maar wat?

Hieronder leg ik 4 stappen uit om de beste versie van jezelf te worden en je droomleven te leven. Want geloof me: iedereen kan zijn doelen bereiken en daadwerkelijk gelukkig worden!

Stap 1. Verhoog je energie

Je hebt het misschien niet door, maar letterlijk alles is energie. De voeding die je eet, de stoel waar je op zit en de gedachten die door je hoofd gaan: het is allemaal energie. Elke vorm van energie heeft een bepaalde trilling of frequentie, wat ‘magnetisch’ kan werken. Met andere woorden: datgene wat jij nu ervaart in je leven is in harmonie met jouw energie en met wie jij gelooft dat je bent.

Wil je jouw leven veranderen? Dan zul je de frequentie moeten veranderen, zodat je een ander leven zult aantrekken.

Er bestaan 4 vormen van energie:

Fysieke energie. Dit is de energie die jouw lichaam gebruikt om dingen te doen, en om ze juist niet te doen (want ook niets doen kost energie).

Emotionele energie. Dit zijn je emoties en gevoelens. Wanneer je blij wordt, geeft dat een hoge trilling, en wanneer je niet blij bent een lage trilling.

Mentale energie. Dit zijn je overtuigingen, gedachten en woorden.

Spirituele energie. Dit is het bewustzijn, ook wel de ziel genoemd. Door je intuïtie te versterken zul je steeds meer verbonden raken met je authentieke zelf, waardoor je steeds beter weet wie je werkelijk bent en wat écht bij jou past.


Stap 2. Boost je bewustzijn (en zo doe je dat)

Bewustzijn gaat over het kunnen onttrekken van betekenis aan wat er om je heen gebeurt en van wat je voelt. Zo kun je weloverwogen beslissingen nemen over hoe je reageert op veranderingen in je omgeving.

Als je het bewustzijn puur op jezelf betrekt, gaat het over je identiteit:

  • Wat geloof je over jezelf?
  • Wat motiveert jou?
  • Wie ben jij écht?
  • Waar liggen de grenzen van wat je kunt?

Zodra je bewustzijn groeit, ga je beseffen dat je controle hebt over je gedachten en gevoelens, en kun je meer invloed uitoefenen op de kwaliteit van je leven.

Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe een gedachte werkelijkheid wordt? Alles wat je ziet is ontstaan uit een gedachte. Dat geldt voor alles: elk gebouw, elk kledingstuk, elk boek, elke televisie, elke politieke partij, etc. Er is eerst een gedachte vooraf aan de realisatie gegaan.

Je zult inzien dat je creëert met je gedachten én met je gevoelens. Door je bewuster te worden over dit onderwerp, kun je jouw gedachten, en dus ook je energie, doelgerichter een bepaalde richting in sturen. Dit zal je zonder twijfel helpen de beste versie van jezelf te worden!

Stap 3. Activeer je groei-mindset

Mindset is een woord dat we tegenwoordig best veel gebruiken. Volgens het woordenboek betekent mindset ‘denkrichting’ en ‘obsessie’. Het laatste zette mij aan het denken, want een obsessie geeft een bepaalde emotie weer.

Een emotie is een innerlijke beleving of moeilijk te omschrijven gevoel. In feite is een emotie de reactie van je lichaam op jouw denken of iets dat in je hoofd gebeurt. Vaak komen emoties voort uit angst. Je kunt jezelf daarom afvragen waar jij door wordt beheerst, of wat je jezelf laat beheersen. Jij hebt hierin namelijk een keuze, die je steeds beter gaat ervaren zodra je bewuster wordt.

Er zijn twee verschillende soorten mindsets:

Vaste mindset. Deze vorm geeft gevoelens van krimp. Hierbij hou je vast aan je overtuigingen die dikwijls belemmerend zijn. Situaties zie je als bedreiging, en omdat je niet sterk verbonden bent met jouw potentieel kies je voor wat je al weet.

Groei-mindset. Deze vorm daagt uit en is gericht op groei. Heb je een groei-mindset? Dan zie je situaties als kans voor groei en heb je oog voor het je potentieel. Wees gerust: je kunt een groei-mindset ontwikkelen!

Als je jouw leven wilt veranderen, zul je over een groei-mindset moeten beschikken. Het alternatief is een vaste mindset die je vasthoudt in waar je nu bent. Het risico daarvan is dat je je leven niet ten volle gaat leven. Is dat wat je wilt?

Een groeiend bewustzijn zal je helpen te ontdekken dat jouw leven voor het grootste gedeelte wordt beïnvloed door je eigen overtuigingen. Door bewuster met deze overtuigingen aan de slag te gaan, kun je angst en stress vervangen door rust en groei.

Stap 4. Maak gebruik van slimme strategieën

Creëer helderheid voor wat je wilt!

Er zijn 1001 manieren om in actie te komen en een beter leven te creëren. De sleutel ligt in het vinden van de strategie die bij jou past:

Verhoog je aandacht. Aandacht staat aan de basis voor transformatie. Wat je aandacht geeft zal groeien. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, bijvoorbeeld door middel van meditatie.

Congruentie. Zorg dat je congruent wordt: wat je denkt, zegt, voelt en doet moet volledig met elkaar in overeenstemming zijn. Er zijn slimme, simpele maar uiterst effectieve manieren waarmee je de congruentie-spier kunt trainen.

Actie. Alleen door acties krijg je nieuwe ervaringen. Actie vindt niet alleen plaats in je hoofd en in je gevoel. Door dingen (anders) te doen kun je je van A naar B bewegen. Daarvoor is het van belang dat je weet wat je wilt. Wat is de B waar jij blij van wordt? Door diep te verbinden met wat je wilt en je intuïtie te vragen hoe je daar komt, kom je tot acties die vele malen krachtiger zijn dan actief die uit je mentale geest komen.

Vertrouw op je intuïtie, ook wel je interne navigatie genoemd, en je zult verstelt staan van de ‘toevalligheden’ die op je pad komen. Wanneer je iets écht wilt en daar alles aan doet, zal het universum je verder helpen.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel ben je hopelijk meer te weten gekomen over hoe jij je beste leven kunt leven. De tips en stappen die ik je heb gegevens zijn slechts handvatten voor een beter leven, waarin je de beste versie van jezelf bent. Ik zeg ‘slechts’, omdat je de tips natuurlijk zelf moet toepassen. Dat kan ik helaas niet voor je doen.

Door je energie te verhogen, je bewustzijn een boost te geven, je mindset te verbeteren en een doelgerichte strategie toe te passen, kun jij de hele wereld aan! Er is niets dat je niet kunt bereiken. Zolang je de juiste mindset en continu beter bent met het verbeteren van jezelf, ligt iedere doelstelling binnen handbereik.

Heb je moeite om de beste versie van jezelf te worden? Of krijg je maar geen grip over je mindset? Dan raad ik je aan om mijn gratis e-book ‘Word de beste versie van jezelf!’ te lezen.

Over de schrijver
Mijn missie is om mensen wakker te schudden. Ik help mensen om de beste versie van zichzelf te worden. Op Puur Mindset Academy.nl laat ik zien welke stappen je hiervoor allemaal kunt ondernemen en welke tools je kunt toepassen. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als op mijn social media kanalen en podcast.
Reactie plaatsen