10 goede redenen om je gedachten te veranderen
07 september 2021 
3 min. leestijd

10 goede redenen om je gedachten te veranderen

Er zijn zoveel redenen om je gedachten te veranderen. En daarmee je leven te veranderen!

En ik snap het. Het voelt als een dingetje. Je gedachten veranderen. Gedachten overkomen je toch? Gedachten vliegen door je hoofd alsof jij daar geen enige invloed op hebt? En het maakt toch verder niet zo heel veel uit? Wat je denkt?!

Nee! Gedachten overkomen je niet. Je hebt invloed op je gedachten. En het is super belangrijk dat je die invloed hebt. Want het maakt heel veel uit wat je denkt!

Het leven dat je voor je ziet ontvangen ontstaat vanaf de gedachten die jij denkt!

Gedachten zijn belangrijk. En hieronder heb ik dan ook 10 redenen voor je waarom het van het allergrootste belang is om je gedachten te veranderen!


1. Gedachten zijn dingen.

Napoleon Hill zij het al. Een eeuwigheid geleden. Maar die waarheid staat nog steeds als een huis. Gedachten zijn dingen. En gedachten worden dingen! Alles ontstaan vanuit een gedachten. Als je een gedachte maar vaak genoeg denkt manifesteert hij zich in vaste vorm en zie je de werkelijkheid die je in je hoofd had uitgedacht in fysieke vorm voor je verschijnen.

2. Je krijgt niet wat je wilt maar wat je bent.

Het leven reageert niet op wat je wilt maar op wie je bent! Je kan van alles willen, meer geld, meer tijd, meer energie, meer wat dan ook. Maar jij tekort bent. Geen geld bent, geen tijd bent, geen energie bent. Is dat wat het leven je terug gaat geven.

3. Je bent wat je denkt.

Je krijgt niet wat je wilt maar wat je bent. En wie ben jij? Je gedachten! Je bent wat je denkt! Zolang jij blijft denken vanaf wat het is dat je niet meer wilt. Is dat wat je bent en is dat wat het leven je terug gaat geven.

4. Jij creëert je eigen werkelijkheid.

En dus ben jij degene die jouw werkelijkheid kan veranderen! Niemand anders kan dit voor je doen. Wat niet anders creëert jouw werkelijkheid. Er is niemand die je komt redden. Jij bent degene die jezelf mag komen redden. Jij bent degene die je leven kan veranderen. Door andere gedachten te denken.

5. Wil je wat anders, dan zal je wat anders moeten denken.

Het begint bij je gedachten! Je gedachten zijn de bron van het leven dat jij aan het scheppen bent. Verander je gedachten en je verandert je leven.

6. Je gedachten veroorzaken je gevoelens.

De gedachten die je denkt veroorzaken de gevoelens die je voelt. Je gevoelens voeden je acties met energie. En vanuit je acties kan het leven je resultaten terug geven. En die resultaten? Die zijn afhankelijk van de gedachten die je hebt gedacht! Zolang jij gedachten denkt over nog niet hebben is meer nog niet hebben wat je terug krijgt van het leven.

7. Je trekt aan vanuit je gedachten.

Je gedachten zijn krachten! Je gedachten zijn magnetisch! Je gedachten bepalen de energie die jij de wereld instuurt. En wat het leven je terug kan geven.

8. Je pakt de controle terug over je leven.

Wat de meeste mensen doen? In de waan van de dag mee te gaan! En het leven zich laten overkomen! Denk bewust de gedachten die je wilt denken. Denk vanaf waar je wilt zijn in plaats van waar je bent. En je pakt bewust de controle terug over je leven! En bent bewust het leven aan het scheppen dat je wilt.

9. Het veranderen van je gedachten geeft rust, zekerheid en vertrouwen.

Want je weet hoe het leven werkt. Hoe het leven reageert. Dat het leven reageert op jouw! En da weten. Echt weten! En begrijpen. Tot in het diepst van je ziel. En daar naar leven. Geeft zoveel rust, vertrouwen en zekerheid. Dat het alleen daarom al van het allergrootste belang is om je gedachten te veranderen!

10. Je transformeert jezelf van binnenuit!

En dat is de enige plek van waar je kan transformen. Dat is de enige plek vanwaar veranderen kan ontstaan. Van binnen uit!

Tot slot

Het is tijd om jouw gedachten te veranderen! En om je leven te veranderen! Het is tijd om het heft weer in eigen handen te pakken. De macht over je leven terug te grijpen. En jezelf van binnenuit te transformeren! In mijn ebook "Word de beste versie van jezelf" kun je meer lezen over hoe je jouw gedachtepatronen kan doorbreken en veranderen.

Verander je gedachten. Verander je leven.

Over de schrijver
Mijn missie is om mensen wakker te schudden. Ik help mensen om de beste versie van zichzelf te worden. Op Puur Mindset Academy.nl laat ik zien welke stappen je hiervoor allemaal kunt ondernemen en welke tools je kunt toepassen. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als op mijn social media kanalen en podcast.
Reactie plaatsen