In 10 bewezen en eenvoudige stappen jouw droombaan vinden?
16 november 2021 
in mindset
17 min. leestijd

In 10 bewezen en eenvoudige stappen jouw droombaan vinden?

Als mindsetcoach help ik mijn coachees om hun eigen droombaan te creëren zodat ze vanuit hun hart en purpose kunnen werken en echt een impact hebben.

En als er iemand iets weet van je eigen droombaan creëren en werken vanuit je hart en purpose dan ben ik het wel.

Ik doe dit al minstens 5 jaar voor mezelf en help mijn coachees hetzelfde te doen.

De reden dat ik deze kennis met liefde wil doorgeven heeft 3 redenen:

  1. Hoe geweldig zou het zijn als jij je geld kon verdienen met werk wat je echt voldoening en purpose geeft en waar je hart en gevoel alle ruimte krijgen?
  2. Jij verdient het om elke dag vol energie, motivatie en passie uit bed zou springen omdat je zo gelukkig wordt van je werk.
  3. Ik geloof dat het je plicht is om van betekenis te zijn. Vanuit je unieke kracht en passie. En dat lukt alleen als je jezelf door en door kent en je droombaan hebt
    gecreëerd. Dan voelt werk nooit als werk, stijg je boven jezelf uit en wordt de wereld vanzelf een mooiere plek.

Waar moet je beginnen? Misschien raak je overweldigd van alle mogelijkheden en alles wat je moet doen om je droombaan te vinden. In dit artikel deel ik 10 bewezen tips waarmee ik mijn eigen droombaan heb gecreëerd.


Stap 1: Rust in je hoofd creëren

Als je dit leest is de kans erg groot dat je je de afgelopen maanden suf hebt gepiekerd over je baan waar je geen voldoening uithaalt en niet gelukkig van wordt. Je weet dat je dit niet meer wil... Maar wat je dan wel wil? Geen idee! Maar dit is geen moment om overhaaste beslissingen te nemen. 

Ja, je kan je weer gaan storten op de volgende stap op de carrièreladder. Want dat gaat er in je hoofd om toch? Weer vol hoop aan een zwaardere en meer uitdagende functie beginnen die je weer even energie en motivatie geeft. Maar dat gaat je niet de zingeving geven waar je zo naar op zoek bent.

Ja, ik snap het hoor. Ik was 6 jaar geleden precies zo! Maar jij en ik weten allebei dat als je nu niet het echte probleem aanpakt je dan over een paar maanden weer staat waar je nu staat. Maar dan nog veel erger. Waarschijnlijk beland je dan in de ziektewet met een burn-out. Met een vol hoofd en een lege batterij. Dat vuurtje wat altijd zo in jou brandde is dan helemaal uitgedoofd.


Angst is een slechte raadgever

Nee. Dat is niet wat je wil toch? Jij weet dat er zoveel meer in jou zit, dat je echt iets te brengen hebt in deze wereld, dat je echt van betekenis wil zijn. Maar vooral dat je voldoening wil halen uit je werk en er gelukkig van wil worden. Je weet alleen nog niet hoe! Wanneer je veel piekert, je heel veel onrust in je hoofd hebt en überhaupt heel veel in je hoofd zit is de eerste stap die je moet zetten: Rust in je hoofd te creëren. Alleen dan lukt het je om je naar je gevoel te luisteren.

Toen ik opgesloten zat in een baan waarin ik doodongelukkig was, handelde ik puur en alleen vanuit mijn hoofd. En weet je: Je hoofd kan alles recht lullen wat krom is. Ik vertelde mezelf elke dag dat ik niet mocht klagen, dat ik het erger had kunnen treffen en dat ik een goede boterham verdiende.

Dat het juist slim was om voor veiligheid en zekerheid te kiezen. Dat ik niet moest opgeven waar ik zo hard voor had gewerkt. Het lukte me om mezelf een tijdje voor de gek te
houden...

Maar na een tijdje had ik door dat ik mezelf aan het voorliegen was. Toen ik dit eenmaal door had wilde ik mijn gevoel en wat mijn hart tegen mij schreeuwde niet langer negeren. Dat had ik al zo lang gedaan. Maar toen wist ik nog niet wat ik nu weet: Als je echt je emoties in je lijf wil voelen moet je wel aandacht voor haar hebben.

Negeer je gevoel niet langer

Vaak worden onze lijven langdurig genegeerd omdat we zo druk zijn in ons hoofd. Tot je lichaam ineens aan de handrem trekt en je wel genoodzaakt bent om een beetje naar haar om te kijken. Dat wordt ook nog eens gestimuleerd door onze Westerse, kennismaatschappij waarin vertrouwen op ratio, intellect, IQ en 8 uur per dag stil achter je beeldscherm zitten de norm zijn. Stap 1 is dan ook om rust in je hoofd te creëren en je niet meer te laten leiden door chaotische en angstige gedachten. Dat doe je aan de hand van meditatie.

Mediteren brengt je denken tot rust en laat je je situatie vanuit het juiste perspectief zien. Mediteren is een simpele mentale training waarmee je die kalme focus en helderheid in je denken creëert en steeds langer weet vast te houden. Je leert emoties of gedachten op te merken zonder oordeel. Ze zijn heus nog wel eens heftig en je wordt nog vaak meegesleurd door de situatie waar je nu in zit.

Maar dat heb je steeds sneller door (door je aandacht!) en je gebruikt meditatie om weer rust in je hoofd te creëren. Hoe meer je dit traint, hoe makkelijker het wordt. Mediteren zorgt voor zelfinzicht, weten wie je werkelijk bent en waarom je doet wat je doet. De basis voor het vinden van je droombaan!

Stap 2: Verhoog je energieniveau

Hoe energiek voel jij je op dit moment? Levenskracht is brandstof voor het leven en heeft direct invloed op de kwaliteit van je leven. En die energie is essentieel om jouw droombaan te gaan creëren. Voel jij dingen als plezier, aanwezigheid, vitaliteit, kalmte en verbondenheid? Dan heb je waarschijnlijk een hoog energieniveau. Maar voelt je hoofd druk en chaotisch, denk je veel over het verleden of de toekomst na, heb je veel negatieve overtuigingen, reageer je snel emotioneel op dingen en twijfel je veel? Dan is de kans groot dat je energieniveau laag is.

We hebben energie nodig om op elk niveau van ons bestaan te functioneren (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel). Hoe optimaler je op al deze niveaus wil functioneren, hoe meer levenskracht je nodig hebt. Energie is niet alleen de brandstof van ons lichaam, het is dat ook van onze mind en emoties. Het is de fundering van alles wat je denkt, doet en voelt. De basis van alles wat je wil bereiken in het leven.

Als je laag in je energie zit, stopt je hoofd optimaal te functioneren. Het maakt je denken druk, chaotisch en repetitief. En een druk hoofd is de grootste brandstofverbruiker die er is. We laden ons lichaam op met eten, slaap en sport. Maar onze mind en mentale activiteit krijgt bijna nooit een pauze. Wat kan je doen om je energieniveau te verhogen?

Doe meer waar je blij van wordt en je zal merken dat je energieniveau stijgt. Natuurlijk heb je voldoende rust, slaap en beweging nodig en zoals ik al schreef in stap 1: rust in je hoofd. Door te mediteren kan je dus ook je energieniveau verhogen.

Dankbaar zijn voor wat je wel hebt in je leven helpt ook net zoals veel tijd doorbrengen in de natuur. Verder is het heel belangrijk om voldoende te bewegen en te sporten. Als je hoofd jouw grootste energievreter is dan is het dus heel belangrijk om te voorkomen dat te veel denken, piekeren en negatieve gedachten je batterij leegzuigen. Als je je droombaan wil creëren en hier gelukkig en succesvol in wil zijn is een kalm en helder hoofd dus een basisvoorwaarde. Rust in je hoofd en een hoog energieniveau maken het mogelijk voor jou om door te gaan waar anderen opgeven.

Stap 3: Wees jezelf

Authenticiteit is weten wie je bent, waar je voor staat en daar naar leven. Lijkt best simpel toch? Ik had vroeger altijd een beetje een hekel aan het woord ‘authentiek’. Ik voelde me altijd anders dan andere mensen en wou heel graag ‘mijn tribe’ vinden. Juist op dat moment zei een docent tegen mij dat ik zo authentiek was. Verschrikkelijk vond ik dat! Ik dacht dat ik eindelijk mijn mensen had gevonden, bleek ik toch weer anders te zijn. Nu begrijp ik dat het een enorm compliment was. Ik ben ik en niemand is hetzelfde. ‘Be yourself, everyone else is already taken’, Zie jezelf als een ijsberg.

De buitenwereld ziet slechts 5% van de ijsberg. De andere 95% zit onder het wateroppervlakte. Je gedrag kan je vergelijken met het topje van die ijsberg. Het is het enige van jou wat zichtbaar is voor andere mensen. Je waarden, je angsten, overtuigingen en je echte ik zitten diep verborgen. Datgene wat je juist zo uniek maakt!

Authentieke mensen gedragen zich niet alleen in lijn met hun waarden en wie ze zijn. Ze laten bewust het waterpeil zakken om meer van zichzelf bloot te geven. Ze durven kwetsbaar te zijn. Ja, dat is eng en daar heb je moed voor nodig. Alleen dan kan je je 100% jezelf, vrij en ontspannen voelen. Maar het raakt en inspireert ook de mensen om ons heen om hetzelfde te doen. Brené Brown zegt dat authenticiteit geen eigenschap is, maar een dagelijkse gewoonte.

“Authenticiteit is een verzameling keuzes die we elke dag moeten maken”. Ik wil daar nog aan toevoegen dat je die keuzes maakt op basis van je waarden. Authentiek zijn is dus een gewoonte die je elke dag moet oefenen om het eigen te maken. Elke keer heb je weer de keuze om je eigen weg te gaan en trouw te zijn aan je eigen waarden. Maar hoe maak je keuzes op basis van je waarden als je niet weet wat je waarden zijn? Een grote stap om jezelf te leren kennen is dus het ontdekken van je kernwaarden. Waar sta jij voor?

Stap 4: Stop jezelf te saborteren

Ik heb wel eens geprobeerd bij te houden hoe vaak ik op een dag negatief over mezelf dacht. Echt heel vaak. Terwijl ik mezelf toch altijd een heel positief mens vond. Aan het einde van die dag was ik boos op mezelf omdat ik de hele dag zo negatief over en tegen mezelf was geweest. Huh? Ben ik nu negatief over mezelf om het feit dat ik negatief over mezelf ben geweest? (Mind is blown) Ik noem het voor het gemak ‘het duiveltje op je schouder’. Dat duiveltje op je schouder wordt gevoed door allerlei negatieve ervaringen, overtuigingen en aannames uit je verleden.

Die staan je mogelijkheid tot zelfacceptatie en zelfliefde nogal in de weg. Als je teveel naar dat duiveltje luistert leef je je leven op basis van angst en negativiteit. Echt jezelf zijn lukt niet. Je staat niet in het oog van de orkaan. Je zit in de weerstand, je bent aan het strijden in plaats van stromen.

Vicieuze cirkel

Een mens (bewust en onbewust) doet er alles aan om dat duiveltje op z’n schouder weg te krijgen. We zijn namelijk allemaal bang voor afwijzing. Een voorbeeld: Je krijgt hele harde kritiek op je werk en ineens steekt het gevoel van ‘nooit goed genoeg zijn’ de kop op. Je emoties en gedachten nemen de overhand en de kritiek wordt maar erger en erger in je hoofd. ‘Zie je wel, ik ben niet goed genoeg voor deze baan, ik kan helemaal niks’. Je eerste reactie op dat gevoel is dat je je nog meer gaat bewijzen. (Ik kan deze baan wel aan kan en ga er alles aan doen dat ik me nooit meer zo hoef te voelen)

Nu heeft het duiveltje je in zijn macht want je belandt in een vicieuze cirkel. Het gevoel van nooit goed genoeg zijn voed je (op negatieve overtuigingen gebaseerde) gedrag en dat gedrag voed je gevoel van nooit goed genoeg zijn. Enzovoorts, enzovoorts. Je komt niet uit de vicieuze cirkel door erover na te denken. Of het te begrijpen. De negatieve overtuiging is namelijk een gevoel. Je weet namelijk heus wel dat er mensen in je omgeving zijn die jou wel goed genoeg vinden.

Dit is het moment om ‘het gevaar’ recht in de ogen te kijken. Je wil echt jezelf kunnen zijn, toch? Stap 1 is het benoemen van je negatieve overtuigingen en voelen wat voor effect ze op je hebben.

Stap 5: Werk aan een positieve mindset

Wat maakt dat de ene persoon succes na succes heeft en onoverwinnelijk is en de ander tegenslag na tegenslag heeft en een ongelukkig leven leidt? Dat heeft allemaal te maken met mindset. Je kunt nooit groter worden dan je eigen gedachten. Je gedachten kunnen dus je grootste beperking of je grootste hulpmiddel zijn. Denk jij dat iets mogelijk is, dan zal dat mogelijk zijn. Maar dat moet wel een absolute overtuiging zijn.

Als jij jezelf voor de gek houdt en er niet echt van overtuigd bent werkt het niet. Alles is mindset. Verander je gedachten en verander je overtuigingen. Pas dan kan je je dream job designen en die ook echt werkelijkheid gaan maken.

Wat je aandacht geeft groeit. Als je vaak negatief denkt leidt dat tot meer negatieve gedachten. Andersom is het ook waar: Als je positief denkt en leeft vanuit liefde en vertrouwen zal je meer positieve gedachten hebben. Daarom zijn negatieve gedachten zo gevaarlijk. Je gedachten worden emoties en je emoties beïnvloeden je daden. Je kan je dus voorstellen dat negatief denken nooit leidt tot positieve resultaten in je leven.

Sterker nog: Het zorgt alleen maar voor meer negativiteit en tegenslag. Dus doe het tegenovergestelde: Heb een positieve mindset en je zult zien dat er steeds meer positieve dingen op je pad komen.

Stap 6: Droom groot

Een van de eerste vragen die ik aan mijn coachees vraag is: Hoe ziet jouw droomleven eruit? En 9 van de 10 keer kunnen ze deze vraag niet beantwoorden. Ze zeggen dan vaak dat ze het echt niet weten, er nooit over na hebben gedacht of ze noemen allemaal vage dingen die ze wel leuk lijkt om te doen. En ik vind dat zo gek! Begrijp me niet verkeerd, ik kon deze vraag zelf vroeger ook niet beantwoorden.

Maar hoe kan het zijn dat jij je leven leidt zonder droom? Zonder doel? Zonder groot verlangen? Je stapt toch ook niet in de auto en voert de locatie ONBEKEND in op je navigatie. En je vraagt dan al helemaal niet onderweg aan iemand: 'Weet jij waar ik naartoe moet?'

Jij snapt heel goed dat het heel gek is om locatie ONBEKEND in te voeren op je navigatie en je snapt ook dat diegene die jij om de weg vraagt, jou niet kan verder helpen! Maar waarom doen we dit dan wel in ons dagelijks leven? Waarom vraag je advies aan anderen als je een keuze moet maken over een nieuwe baan? Als je niet weet wat jouw droom is? Niemand kan jou helpen in het maken van je keuzes als je niet weet waar je naartoe wil.

De reden dat mensen niet weten wat hun droombaan is, is niet omdat ze het echt niet weten. Ze laten hun droom beïnvloeden door allerlei negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen. En dus zijn ze gaan geloven dat zij geen droom hebben. Dat ze moeten settelen for less. Dat dit nou eenmaal het grote mensen leven is. Dat de rekeningen nou eenmaal betaald moeten worden. Maar o jee, wat zitten ze er naast.

Stap 7: Ontdek je superpowers

Echt Betekenisvol Werk hebben is een combinatie van doen waar je goed in bent, wat je wil doen (op basis van je behoeften) en datgeen waar je goed mee kan doen. Je droombaan gaat niet alleen over jouzelf maar ook over anderen. Het gaat over geven, over bijdragen aan een betere wereld met jouw werk. Maar voordat je anderen duurzaam kan geven, (dat je het volhoudt zonder dat het ten koste gaat van je eigen geluk of welzijn) heb je eerst nog meer informatie nodig over jezelf. Je moet weten wat je superpowers zijn!

Volg je interesse
Misschien had je dit niet verwacht maar ik heb er echt een hekel aan wanneer mensen zeggen: ‘Het enige wat je hoeft te doen is je passie volgen’. Want dat is het nou juist als je op zoek bent naar jezelf. Je weet niet goed wat je passies zijn! Of je hebt er heel veel. Wat doe je dan? Wat je niet moet doen is wachten tot je ultieme passie vanzelf tot je komt. Maar wat dan wel? Volg in plaats van je passie eens heel simpel een interesse. Want een passie volgen is meteen zoiets groots.

Dan ligt er al gauw veel te veel druk op en gaat het vaak niet meer om de activiteit zelf maar om het doel wat je ermee wil behalen. Terwijl het volgen van je interesse veel lichter en relaxter aanvoelt.

Je vijanden
Soms weet je niet wat je passies of interesses zijn, maar weet je wel waar je een bloedhekel aan hebt of tegen vecht. Weten waar jij verandering in aan wil brengen geeft je niet alleen energie maar maakt het makkelijker om like-minded mensen om je heen te verzamelen. Waar vecht jij tegen?

Flow
Iedereen heeft sterktes en zwaktes. Zo was ik op de middelbare school bar slecht in wiskunde. Tijdens de lessen lette ik nooit goed op omdat ik het niet snapte en niet om extra uitleg durfde te vragen. Elke tentamenweek was het weer een lijdensweg. Na een uurtje leren was ik helemaal leeg en down. En die talen waar ik voldoendes voor haalde zonder te leren.. die liet ik links liggen. Al mijn energie ging naar de vakken waar ik slecht in was. Ophalen, noemde mijn mentor het. ‘Ik wilde toch mijn diploma halen’?

Ik had veel beter mijn aandacht voor wiskunde tot een minimum kunnen beperken (lang leve de zesjes cultuur!). En m’n talent voor talen kunnen door ontwikkelen. Iets waar ik ook nog eens energie voor terug had gekregen. Wij mensen hebben de neiging om ons op onze zwaktes te focussen. Best logisch, aangezien we dat vanaf onze jeugd al geleerd hebben op school. Zo worden we allemaal lekker gemiddeld en weten we bij het kiezen van een vervolgstudie en baan massaal niet wat er bij ons past. Anyway, nu we weten dat dit niet werkt gaan we het heel anders doen. Toch?

Stap 8: Vind je tribe

In welke omgeving kan jij echt jezelf zijn en kom je echt tot je recht? Welke omgeving voelt als thuiskomen? In welke omgeving herken je jezelf en je waarden? Vaak heeft dat te maken met hebben van een gedeeld DNA. Jouw persoonlijke waarden die je herkent in een groep mensen of een organisatie. Ik weet het nog als de dag van gisteren dat ik 3 jaar geleden werd aangenomen als accountmanager media bij een mediabedrijf in Uden.

Dit was het bedrijf die niet alleen baanbrekende dingen deed op het gebied van hoe zij met hun medewerkers omgingen en ze volledig eigenaar maakten over hun rol en werk. Maar vooral omdat zij precies dezelfde growth mindset, waarden en behoeftes hadden. Ik had letterlijk mijn tribe gevonden. We dachten hetzelfde en ik voelde me direct als een vis in het water. Ik was daar helemaal in flow. Veel van mijn collega’s werden vrienden waarmee ik zelfs nu nog vaak mee samenwerk. We weten namelijk exact wat we aan elkaar hebben. Dat is niet in woorden uit te drukken. Dat is een gevoel.

Omring jezelf met mensen die je energie geven, die jou steunen in de dromen die je hebt en die je naar een hoger niveau tillen. Je wordt het gemiddelde van de 7 mensen met wie je het meeste omgaat. Kies dus wijs met welke mensen je jezelf omringd en aan wie jij je kostbare energie besteed.

Stap 9: Maak een stappenplan die werkt

Met alles wat ik je in dit blogartikel vertel wil ik je helpen om je droombaan te creëren. Wat het ook maar is wat jij verstaat onder een droombaan. Als je alle vorige stappen echt toepast dan heb je alle informatie om je eigen dream job te designen. Je weet precies hoe jij vanuit je hart en purpose kan werken, hoe je echt jezelf bent en kan blijven in je werk, waar je voor staat, wat je nodig hebt, onder welke omstandigheden en met wie je dat wil doen. Je hebt een helder doel. Je weet alleen nog niet hoe je dit werkelijkheid gaat maken.

En hier komt stap 9 van pas: Je bent toe aan een ijzersterk stappenplan. Dat doe je op basis van je droom en alle informatie die je in de vorige stappen hebt opgedaan. Wie en wat heb je nodig om jouw idee tot een succes te maken? En wanneer is het voor jou een succes? Oftewel wanneer heb je je doel behaald? Maak dit zo concreet mogelijk en bovenal meetbaar. Zo kan je je progressie meten, bijsturen waar nodig en weet je direct wat je nog moet doen om je doel te behalen.

Maak het niet te moeilijk, ik houd van simpel en overzichtelijk. Het moet op 1 A4tje duidelijk zijn. Het hoeft niet mooi of fancy te zijn. Ik schrijf mijn doelen en targets voor Betekenisme nog steeds op 1 papiertje. Het is vooral voor jezelf zodat je haarscherp hebt wat je gaat doen. Wees bereid om flexibel te zijn en je plan bij te stellen. Beweeg mee met wat er op jouw pad komt en wees niet te rigide. Je hebt tijdens deze stappen juist geleerd om naar je gevoel te luisteren en tot een bepaalde hoogte is het belangrijk om dit mee te nemen in je plan.

Doe niet wat ik het eerste jaar dat ik Betekenisme startte deed: Elke maand had ik weer een nieuw idee en begon ik weer aan een nieuwe koers. Dat kost niet alleen onnodig veel tijd maar ook heel veel energie. Je verzand dan al gauw in de waan van de dag en je einddoel raakt uit het zicht. Houd dus wel je einddoel in zicht en je zoveel mogelijk aan het plan.

Stap 10: Commit en geef niet op

Weet je wat het verschil is tussen mensen die succesvol zijn en hun droombaan hebben gevonden en mensen die genoegen nemen met een 5 en zich elke dag uit bed moeten slepen? Zij gaven niet op toen het moeilijk werd. Zij hielden zich vast aan hun doel, zelfs wanneer niemand in hun droom geloofde, niemand hun supporte, wanneer alles ze tegen leek te zitten, wanneer ze al hun vertrouwen leken te verliezen door weer een tegenslag.

Ze stonden weer op. Ze bleven vechten en doorzetten. Ze lieten zich niet uit het veld slaan. Hoe vaak heb iets geprobeerd om vervolgens na een beetje tegenslag de handdoek weer in de ring te gooien? Eerlijk. En natuurlijk had dit ook te maken met dat je niet blij werd van wat je deed of dat je het eigenlijk niet graag genoeg wilde. Maar als je weet voor welk werk jij gemaakt bent ben je zo dichtbij dat opgeven geen optie meer is.

Je hebt het licht gezien en je wil niet meer terug. Houd je aan je plan en geef met tegenslag niet gelijk op. Blijf evalueren en bijstellen en houd jezelf bij de les. Je tribe kan je hier ook bij helpen.

Stop met smoesjes maken, creëer je eigen geluk en maak je toekomst. Zo simpel is het.

BONUSTIP: Ga NIET in je eentje worstelen

Met behulp van een coach en een programma wist ik binnen 6 maanden mijn droombaan en meer mentale vrijheid, geluk en rust te creëren. Ik heb mijn leven en werk volledig ingericht o.b.v. mijn kernwaarden en sindsdien ben ik niet meer aan het trekken en strijden maar stroom ik. Ik werk vanuit rust, vertrouwen, mijn gevoel en flow. Het lukt je nou eenmaal niet in je eentje om je dode hoeken te belichten. En toen ik dat inzag ging er echt een wereld voor me open. Als ik het in m’n eentje kon had ik het allang gedaan toch?

‘Hopelijk heb ik jou laten zien wat er mogelijk is. Je hoeft niet jarenlang te ploeteren om je droombaan te vinden. Ik en mijn klanten zijn hier het levende bewijs van. Jij kan dit ook’!

Laat het hier niet bij zitten

Bedankt voor het lezen van dit blogartikel. Ik hoop oprecht dat je er veel uit hebt gehaald. Uiteindelijk levert deze kennis alleen iets op als je er iets mee doet. Daarom wil ik je uitnodigen om direct 1 stap uit dit e-book toe te passen: Doe het niet alleen. En vraag nu een gratis coachingscall aan. Tijdens deze 1-op-1 sessie geef ik je (minstens!) 3 gouden tips helemaal afgestemd op jou en jouw situatie, die ervoor zorgen dat jij je droombaan gaat vinden!

Over de schrijver
Mijn missie is om mensen wakker te schudden. Ik help mensen om de beste versie van zichzelf te worden. Op Puur Mindset Academy.nl laat ik zien welke stappen je hiervoor allemaal kunt ondernemen en welke tools je kunt toepassen. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als op mijn social media kanalen en podcast.
Reactie plaatsen