De 3 C's | Trainingsprincipes om je doelen te realiseren
17 februari 2021 
in mindset
3 min. leestijd

De 3 C's | Trainingsprincipes om je doelen te realiseren

Ik golf nu inmiddels alweer zo'n 15 jaar, een heerlijke sport waarbij je het doel is om dat kleine golfballetje in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen.

Ik deed mee aan wedstrijden gedurende ben ook een keer kampioen geworden :-D.

Ik vind het nog steeds leuk om elke keer weer op die golfbaan te staan en ben in al die jaren enorm gegroeid. Het is in die tijd geweest dat bij mij het zaadje werd geplant als het gaat om wat de invloed is van mindset op hoe je je voelt en wat je kunt bereiken.

Maar voor vandaag wil ik de 3 C's met je delen. Trainingsprincipes die ik toen onbewust toepaste voor golf, maar nu inzet voor mijn eigen ondernemerschap en mijn klanten ook in meeneem.


1. Consistent blijven trainen

Als je traint met het doel om bv. je conditie te verbeteren en je gaat gemotiveerd aan de slag met drie trainingen per week, dan is dat mooi maar het levert pas echt een blijvend goede conditie op als je consistent blijft trainen.

Of je nu moe bent, een drukke werkdag hebt gehad, je training gaat altijd door (tenzij het écht niet anders kan).

Natuurlijk presteer je de ene keer beter dan de andere keer. Maar het gaat erom, dat je er tóch weer bent en alles geeft wat je hebt.

Als je dát doet, dan verbeter je niet alleen je conditie, maar na een tijd hoort het ook bij je dat je je zo fit voelt. Dan is het een gewoonte geworden. Een goede gewoonte waar je niet meer over na hoeft te denken.

Zo is het ook voor de doelen in je werk en voor je bedrijf.

Als je doel is om nieuwe klanten te trekken en je weet wat je daarvoor te doen hebt. Blijf daar consistent in, ook al zie je niet direct het resultaat ervan. Je oogst niet op dezelfde dag dat je zaait.

2. Committeer je aan een doel waar je enthousiast van wordt

Wie voor zijn sport weleens aan wedstrijden heeft gedaan, weet hoe snel je beter wordt in de periode dat je daarvoor traint. Je hebt een doel om op die dag optimaal te presteren en werkt harder en gemotiveerder dan ooit.

Je weet wat je wilt; de wedstrijd winnen of een spetterend optreden neerzetten en dat resultaat motiveert je enorm.

Hetzelfde is in je werk. Zomaar doelen stellen is niet altijd effectief. Het moeten voor jou wel doelen zijn die je écht in beweging brengen.

Bedenk wat je wilt, maar maak het ook concreet; hoe ziet dat er dan uit? Wat doe of ervaar je dan waar je zo blij van wordt als je dat doel bereikt?

3. Correcties zijn nodig om beter te worden

Bij het uitvoeren van een "golfswing" moet alles kloppen. Je houding, het ritme van je bewegingen, je focus en de technische uitvoering van je beweging. Als je traint zonder dat je feedback krijgt, dan wordt je wel beter maar je hebt altijd je blinde vlekken waardoor je vooruitgang ook beperkt is.

Als ik tijdens de training gecorrigeerd werd, dan was het telkens duidelijk wat ik nog te verbeteren had. En was het niet alleen een kwestie van weten waar je op moest letten, maar het vooral dan heel vaak oefenen. Actie, actie, actie.

Andere keren leek het een minimale aanpassing. Iets wat door de leraar fijntjes werd opgemerkt waar je zelf geen erg in had. Die aanpassing was soms zo gedaan en maakte het geheel veel beter.

"Als je traint zonder dat je feedback krijgt, dan wordt je beter maar je hebt altijd je blinde vlekken waardoor je vooruitgang ook beperkt is."

Tot slot

Voor de doelen in je werk en de groei van je bedrijf is dat net zo. Kies je ervoor om iets te doen wat je nog niet veel hebt gedaan, geef dan niet op. Blijf het herhalen en maak het iedere keer beter. Door feedback te vragen.

Bij je coach die je helpt om je doelen te realiseren. Of, bij sommige dingen wil je juist feedback van je klanten. Maar blijf schaven en maak beter wat je enthousiast was begonnen.

Dat het nu nog niet het resultaat oplevert wat je ervan hoopt, wil nog niet zeggen, dat het niet werkt voor jou.

Met welk principe ga jij aan de slag om betere resultaten te behalen?

Deel je het met me?

Over de schrijver
Mijn missie is om mensen wakker te schudden. Ik help mensen om de beste versie van zichzelf te worden. Op Puur Mindset Academy.nl laat ik zien welke stappen je hiervoor allemaal kunt ondernemen en welke tools je kunt toepassen. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als op mijn social media kanalen en podcast.
Reactie plaatsen