Wat is persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap gaat over wie je werkelijk bent, je authenticiteit. Stel jezelf de vraag waar jij geïnspireerd door raakt? Waar krijg je energie van? Weet je waar jij van ‘aan’ gaat? Wat jij écht wilt, van binnenuit? Antwoorden op deze vragen geven je richting. Durf de verantwoordelijkheid te nemen om daar naar te handelen. Ontdek hoe je vanuit jouw waarden, kwaliteiten en energiegevers het meeste toe kunt voegen.

Persoonlijk leiderschap brengt het belang van eigen verantwoordelijkheid nemen en het daadwerkelijk uitvoeren van jouw kernwaarden zonder in een ego strijd te verzanden. Het is een perfecte oplossing om groeps- en ongewenst gedrag uit te bannen en te zorgen voor gemotiveerde, betrokken mensen met hart voor de zaak, die natuurlijk wel zelf blijven nadenken.

Persoonlijk leiderschap heeft ook te maken met het geloof in eigen kunnen, eerlijkheid, voorbeeldgedrag en samenwerken met anderen. Of zoals Stephen Covey (leiderschap goeroe) het zegt ‘laat uw innerlijke stem (‘IK’) klinken, dan beschikt je over de kracht om het denken uit het industriële tijdperk [baas, regels, efficiëntie en controle] te veranderen’

Meer over persoonlijk leiderschap kun je lezen in mijn blogartikel 10 Waardevolle Sleutels voor Persoonlijk Leiderschap

Reactie plaatsen