Wat is energie?

Wij als mens zijn opgebouwd uit energie. Door ieders lichaam en in de ruimte daaromheen stroomt subtiele energie, die het mogelijk maakt om te functioneren, te leven. Deze energie kan ook geblokkeerd raken, waardoor de balans in het lichaam zoekraakt en de kans op ziektes toeneemt. Energie is terug te vinden in de kleinste cellen. Ze worden in werking gezet en kunnen zo hun bestemde functie uitvoeren. Als totaal functioneert het lichaam door de toevoer die energie die het kracht geeft. Dit moet worden gevoed door nieuwe energie, die vervolgens uit voedsel wordt gehaald.

Energie is heel belangrijk voor het overleven. Wanneer je aan al je energie wordt onttrokken, zul je uiteindelijk dusdanig opraken, dat je komt te overlijden. Al je organen hebben energie nodig om in topconditie te blijven. Hiervoor is voedsel nodig en een juiste dosering aan vitaminen. Hoe meer energie je verbruikt, des te meer zul je aan je lichaam moeten toevoegen.

Wanneer hier een tekort in is, kan er een disbalans optreden die ertoe kan leiden dat je gezondheid afneemt. Houdt hiervoor zeker je energiepeil in de gaten en in balans. Zo blijf je goed voelen en kun je meer uit je leven halen. Energie heeft niet voor niets de naam van levenskracht.

Lees hier mijn artikel “7 tips hoe je meer energie krijgt

Reactie plaatsen